20211126VHF8627
logo rini -penningen
20211126VHF8570
logo rini -penningen3
20211126VHF8538

Procesbegeleiding met Deep Democracy

Als leidinggevende neem je vaak beslissingen. Ook gezamenlijk als team, bestuur, of ander samenwerkingsverband sta je veelvuldig voor keuzes.

Gebruik je bij die beslissingen en keuzes wel het hele potentieel van jouw team/groep? Luister je bewust naar de mensen in je organisatie die het niet met je eens zijn? En naar de mensen die liever op de achtergrond blijven? Lukt het je om met weerstand om te gaan of ga je die liever uit de weg?

Het is waardevol om kennis te hebben van de filosofie van Deep Democracy en gebruik te kunnen maken van de werkvormen ervan.

Het biedt je een heel andere perspectief en mogelijkheden om om te gaan met kritische mensen in je team, bestuur of organisatie en mensen die zich niet (durven) uit te spreken in een reguliere vergadering of bijeenkomst.

Deep Democracy gaat ervan uit dat tegenstellingen natuurlijk zijn.

En dat die tegenstellingen nodig zijn om met elkaar te groeien en te ontwikkelen. Daarvoor is het belangrijk dat iedereen zijn of haar zienswijze (durft) in te brengen. Niet om gelijk te krijgen, maar om op basis van alle mogelijke ideeën het beste besluit te nemen voor de toekomst.

Werkvormen van Deep Democracy

De werkvormen van Deep Democracy bevorderen dat iedereen zich uitspreekt, ook al is het afwijkend van de meerderheid. Op die manier kan alle input worden benut.

Het gaat niet om het krijgen van "gelijk", maar om het benutten van alle input voor de best mogelijke (meerderheids)beslissing.

In de methodiek van Deep Democracy wordt aan degene met de afwijkende input gevraagd wat hij/zij nodig heeft om in het meerderheidsstandpunt mee te gaan.

Hoe gaat Procesbegeleiding door Deep Democracy?

  • Je kunt kiezen voor een workshop Deep Democracy zodat je als team/groep kunt ervaren hoe het werkt.
  • Dat kan op locatie of op mijn werkplek, afhankelijk van de grootte van de groep.
  • De investering voor een workshop van een dagdeel is € 650 ex BTW.

Je kunt als groep ook kiezen om een vraag, een dilemma, een thema, een brainstorm samen met mij op een Deep Democratische manier vorm te geven.

  • De investering voor een dergelijke sessie is € 650 ex BTW excl. de voorbereidingssessie en de evaluatiesessie (€ 125 ex BTW per uur). Uitgaande van één procesbegeleider.

Workshop Deep democracy

Eens in de zoveel tijd organiseer ik op mijn werkplek workshops Deep Democracy. Je kunt je daar als individu voor inschrijven.

De investering is € 125 ex BTW. De workshop wordt gepland zodra er minimaal vijf deelnemers zijn.

Andere mogelijkheden

Wil je graag samen met andere ondernemers, leiders/leidinggevende of professionals uit jouw beroepsgroep sparren en ontwikkelen kijk dan ook bij intervisie.

Of wil je liever individueel begeleid worden kijk dan bij coaching.

Meer informatie of contact

Wil je meer weten of contact? Je kunt me een bericht sturen of een afspraak maken via de contactpagina, klik hier.