20211126VHF8601
logo rini -penningen3

Procesbegeleiding

Soms heb je er als leidinggevende, of als leden van een team of groep belang bij dat het proces uit handen wordt genomen. Dit kan ook gelden voor de leiding van een vergadering of specifieke bijeenkomst.

Het kan zijn dat je graag zelf inhoudelijk wilt meedenken, omdat jullie samen na willen denken over visie of strategie. Of dat het team of de groep baat heeft bij een neutrale procesbegeleiding. Bijvoorbeeld als er sprake is van ontevredenheid, onduidelijkheid, weerstand. Dan kan procesbegeleiding waardevol zijn, zodat open met elkaar kan worden gesproken. En van daaruit tot nieuwe afspraken en een verbetering in de samenwerking kan worden gekomen.

Procesbegeleiding in plaats van Mediation

De vertrouwelijkheid van een mediation is niet altijd nodig of kan als te formeel en te zwaar worden ervaren.

In dat geval kan ik voor een wel passende procesbegeleiding zorgen. Dit is maatwerk en kan op allerlei manieren vorm gegeven worden.

Methodes en werkvormen procesbegeleiding

Er zijn diverse methodes en werkvormen waarvan ik gebruik maak om tot een goed gesprek te komen, inzicht te krijgen in wat er speelt, een brainstorm te houden en/of nieuwe werkwijzen of visie af te spreken.

Ik werk onder andere met Dialoog, Deep Democracy en Kampvuurgesprekken en stem de beste aanpak graag met de opdrachtgever af.

Meer informatie of contact

Wil je meer weten of contact? Je kunt me een bericht sturen of een afspraak maken via de contactpagina, klik hier.