Over Rini, mijn achtergrond

Ik ben opgegroeid op een boerderij in de Achterhoek in een ondernemend hardwerkend gezin.

Na onze studies in Groningen zijn mijn man en ik neergestreken in de binnenstad van Zwolle waar onze drie dochters zijn geboren. Inmiddels zijn zij uitgevlogen en zijn wij verhuisd naar het buitengebied. Vlakbij Heino wonen en werken we in een duurzaam gebouwde schuurwoning en genieten van de natuur als inspiratiebron.

Jarenlang werkte ik als advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht.

In deze periode (1987-2012) maakte ik carrière en werd vennoot. Ik was een workaholic en kreeg geen balans tussen werk en privé. Het was mijn man die me inspireerde om eens stil te gaan staan.

Zo kwam ik op een pad van persoonlijke en bewustzijnsontwikkeling en leerde mezelf kennen en doorbrak mijn hardnekkige patroon. Ik volgde vanaf 2004 meerdere intensieve trainingen en trajecten op het gebied van persoonlijke en bewustzijnsontwikkeling. Sindsdien besteed ik structureel aandacht aan mijn ontwikkeling. Voor mezelf, maar ook om de beste versie van mezelf te zijn voor anderen, zowel privé als professioneel.

Ik ontdekte mijn visie op de beste oplossing voor problemen

In mijn werk als advocate kwam ik daarbij tot het besef dat mensen het beste zelf hun problemen kunnen oplossen. En dat veel conflicten en procedures voorkomen kunnen worden als het lukt om in een zo vroeg mogelijk stadium open en eerlijk met elkaar te communiceren.

20211123VHF8446-HDR
logo rini -penningen2
20211123VHF8505

Ontwikkeling naar Mediation

Als professional kon ik mijn kennis en ervaring voortaan beter inzetten om mensen en organisaties te helpen een dergelijke communicatie mogelijk te maken. Om die redenen ontwikkelde ik mij als mediator en werk sinds 2005 als mediator (MfN geregistreerd).

Droom van Zwolle

Nadat ik afscheid had genomen van het advocatenkantoor, creëerde ik een paar jaar later samen met Bernadet Haveman, Droom van Zwolle. Een locatie en concept in Zwolle met de intentie de groei -en ontwikkeling van professionals in de regio optimaal te ondersteunen om hun impact in de samenleving te vergroten. Een bewust vanuit een droom, een wens voor de regio, gecreëerd concept, dat ik na veel waardevolle jaren heb losgelaten om trouw te zijn aan mezelf. Hierover schreef ik in "Nog een nieuw hoofdstuk".

Werken met conflicten en situaties waarin mensen of groepen vast zitten

In de loop van de jaren heb ik mij als professional, werkend met (innerlijke) conflicten en situaties waarin mensen/groepen vast zitten, steeds verder ontwikkeld. Onder andere werk ik met Verbindende/Geweldloze communicatie, diverse dialoogvormen en Deep Democracy.

De waarde van het benutten van verschillende perspectieven

Ik heb de waarde van het benutten van verschillende perspectieven ontdekt. Niet alleen bij het oplossen van conflicten, maar ook voor de ontwikkeling van ondernemers, leiders en professionals en hun ondernemingen en organisaties.

Het is mijn missie om mensen te helpen hun weg vrij te maken.

Om met (innerlijk) conflict als ingang te ontdekken wie ze zijn en daadwerkelijk te kiezen voor waar ze echt (vanuit hun hart) voor willen gaan.

Ik geloof dat dat de weg is naar een meer betrokken, duurzame en vreedzame samenleving. En ik hoop daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen.

Meer weten of contact

Wil je meer weten of contact? Ik hoor graag van je. Je kunt me een bericht sturen of een afspraak maken via de contactpagina, klik hier.